П`ятниця, 19.04.2024, 03:03Вітаю Вас Гість | RSS
Alter ego
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Зміцнюємо зір


 Не можна забувати про основне «харчування» нашого дзеркала душі, адже вітамінне підживлення може значно поліпшити стан зору.
Морквяний сік з молоком
Вітамінний і підбадьорливий, ідеальний для сніданку напій.
На 2 порції: 1 склянка свіжовіджатого морквяного соку, 1 склянка холодного молока; 2 ст. ложки цукру
У морквяний сік влити молоко, додати цукор і перемішати або збити в міксері.Охолодити.
Морквяний сік з морозивом
Його краще приготувати на кубиках льоду.
На 2 порції: 1 склянка свіжовіджатого морквяного соку, 1 склянка молочного морозива.
У морквяний сік додати морозиво і збити міксером. Розлити в келихи і перед подачею на стіл остудити.
Салат з сирої моркви
На 4 порції (кожна по 140 ккал): 500 г моркви; пів-лимона; сік 1 апельсина, 1 ст.ложка меду, 50 г подрібнених смажених лісових горіхів (фундук) і щіпка солі.
Моркву очистити, натерти на крупній тертці, заправити лимонним соком, попередньо змішаним з апельсиновим соком і медом, додати горіхи і посолити.Терту моркву необхідно відразу ж скропити лимонним соком, щоб вона не втратила свій колір.
Салат з моркви, яблук і зеленого салату
На 4 порції: 2 ст. ложки сиру, розведеного молоком; 2 ст. ложки рослинної олії, 1 ст. ложка дрібно нарубаної зелені кропу або м'яти, 1 ст. ложка рубаних волоських горіхів; 4 великих листа зеленого салату, 4 середніх моркви, 4 середніх яблука (краще червоних або жовтих); листя селери.Сир протерти через сито, збити, додати рослинне масло, зелень і горіхи. Листя салату вимити й обсушити. Вимити, очистити і натерти на тертці моркву і яблука. У листя селери видалити стебла.На порційні тарілки розкласти листя зеленого салату. Перемішані морква, яблука і листя селери укласти гіркою на салатні листки і полити підготовленим сирним соусом.
Коктейль «Золота піна»
Незвичайно красивий і корисний для здоров'я напій.
На 2 порції: 1 склянка морквяного соку, 1/2 склянки ананасового соку; пів-склянки бананового соку.
Всі напої ретельно перемішати. Подавати цей коктейль можна з кубиками льоду і соломинкою.
Морквяний пудинг
 
На 2 порції: 150 г моркви, 2 ст. ложки рослинної олії, 30 г сметани, 50 г молока, 50 г сиру, одне яйце; пшеничні висівки, цукор за смаком.
Моркву натерти на тертці і залити двома літрами холодної води. Вимочувати протягом 3-4 годин, кожну годину міняючи воду. Потім морква віджати через марлю, залити молоком, додати масло і тушкувати. У готову моркву ввести жовток, змішаний з протертим сиром і збитим білком. При бажанні додати цукор, все добре вимісити, викласти на сковороду, змащену маслом і обсипану висівками. Запекти. До столу подавати зі сметаною.
Наступні блюда чудово підійдуть для відновлення в організмі нестачі вітамінів групи В, С, Е.
Картопляний салат з яблуками
Поєднання картоплі і яблук у країнах Західної Європи часто називають «Небо і земля».
На 4 порції: 250 г картоплі, 250 г яблук, 200 г селери, 1 ст. ложка лимонного соку, сіль і перець за смаком; 4 ст. ложки майонезу.
Картопля вимити і зварити в мундирі. Очистити, охолодити і нарізати соломкою.Селера вимити і дрібно нарізати. Яблука очистити, видалити насіння і нарізати соломкою, відразу ж скропити їх лимонним соком. Перемішати всі інгредієнти, посолити, поперчити і заправити майонезом.
Салат з апельсинів з цибулею  
Цей прекрасний вишуканий салат хороший не тільки для ваших очей, а й для прийому гостей.
На 4 порції: 2 великих або 4 маленьких апельсина, 2 маленькі цибулини (краще фіолетового або червоного кольору); пів-склянки майонезу.
Апельсини очистити, видалити білу прошарок і нарізати поперек часточок гуртками. Гуртки в залежності від розміру апельсина можна розрізати навпіл або на чотири частини.
Цибулини очистити, обдати окропом, обсушити і нарізати тонкими кільцями.
На блюді красиво розкласти гуртки апельсинів, посипати кільцями цибулі і навколо полити майонезом.
Десерт зі сколотин (пахти) і йогурту
На 2 порції (кожна по 215 ккал): 150 г сколотин, 175 г йогурту (3,5% жирності), 2 ст. ложки згущеного фруктового соку, 1 стиглий банан, 1 ст. ложка несолоних рубаних фісташок; 8 листочків м'яти.
Банани очистити, подрібнити виделкою, збити і перемішати з пахтою. Всі перекласти в глибокі десертні вазочки, прикрасити фісташками і листям м'яти.
Квасоля з капустою
На 4 порції: 1 невеликий качан капусти білоголової; 1 стакан квасолі (краще темних сортів); 2-3 невеликі цибулини, 2-3 шт. моркви; петрушка і селера, сіль за смаком.
Квасоля вимити, залити підсоленим крутим окропом і відварити до готовності.Відвар злити.Капусту обмити, видалити пошкоджені листя, нашаткувати, також залити крутим окропом, але не варити, а витримати в ньому до повного охолодження. Потім віджати і змішати з остигнула квасолею.Додати натерту на тертці моркву, дрібно нарізаний лук і нарубану зелень. Все змішати і заправити рослинним маслом - оливковим або соєвим.
Сир з солодким перцем
200 г сиру; свіжий червоний болгарський перець, зелень петрушки, сіль за смаком.
Вимити перець, видалити насіння і дрібно нарізати. Зелень петрушки вимити холодною водою, висушити і подрібнити. Сир протерти, змішати із зеленню петрушки та перцем, посолити і ретельно перемішати. Можна мазати на хліб.
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів