1. Білкову і крохмалисту їжу потрібно їсти в різний час. Шлунок по-різному реагує на білки і крохмалі - одні вимагають лужного середовища, а інші - кислою. Тому неприпустимі поєднання «хліб - м'ясо», «хліб - яйця», «картопля - м'ясо», «хліб -шинка» і т.д. Одна справа, якщо ви з'їли бутерброд, в цьому ще немає нічого страшного, а інша справа, коли ви постійно вживаєте таку їжу у великих кількостях.Шлунок просто не може нормально працювати в таких умовах.

2. У різний час потрібно їсти білкову їжу і кислоти, тобто салати, приправлені оцтом, і м'ясо повинні потрапляти в шлунок у різний час.
3. В один прийом їжі їжте тільки один вид білка. Не поєднуйте м'ясо з молоком, м'ясо з сиром, молоко з яйцями і т.д. Це веде до великих втрат енергії при перетравленні їжі.
4. Крохмаль і кислоти також повинні потрапляти в шлунок у різний час. Кислі фрукти і каша, хліб з кислими салатами, картоплю і мариновані овочі - всього цього різний час.
5. Солодку їжу також треба їсти окремо від іншої їжі, тому що все цукру гальмують виділення шлункового соку. Якщо ж цукор надовго залишається в шлунку, то їжа дуже швидко починає бродити. Відрижка, печія - тому підтвердження.
6. Жири не рекомендується вживати ні з одним видом білкової їжі, так як в присутності жирів переварювання білків сповільнюється принаймні на 2:00.Смажене м'ясо не поєднується з яйцями, молоком і т.д., зате добре поєднується з сирими зеленими овочами і травами.
7. Молоко можна вживати тільки окремо від будь-якої іншої їжі. Те ж відноситься і до будь-яких фруктів, якщо ви хочете, щоб цінні речовини, що містяться в них, засвоїлися організмом повністю.


http://vk.com/jusst__cook