П`ятниця, 19.04.2024, 14:17Вітаю Вас Гість | RSS
Alter ego
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Паприка


Паприка росте в будь-якому кліматі і тому вирощується майже по всьому світу. Тим не менш, теплий клімат необхідний для того, щоб у паприки був сильний аромат, тому велику славу в Європі має угорська та іспанська паприка.
Важливою речовиною, відповідальною за гостроту паприки, є алкалоїд капсаїцин (алкалоідоподобний амід) Вміст капсаїцину варіює від 30 до 150 мг/100г. Необхідно також згадати про вміст рослинних білків, цукру, кремнію, цинку, вітамінів A, C, B 1, B 12, E, K, P, а також вміст жирних кислот і цукристих речовин. Вміст ефірної олії дуже невеликий (0,05-0,6%) і грає при визначенні якості другорядну роль.
Паприка відома людству вже декілька тисяч років. Її цінують за величезну користь для здоров’я. Паприка є дуже корисна і входить до складу багатьох рецептів. Велика кількість вітамінів і корисних речовин робить її незамінною для організму. Крім того, вживання в їжу паприки покращує і зовнішність. Ось тільки деякі її переваги:
Паприка запобігає висипу і прищам, зберігає шкіру чистою. Також вона містить вітамін А, корисний для зору. Вітамін А запобігає багатьом захворюванням очей.
Паприка містить сполуки, що не дозволяють канцерогенам проникати в клітини. Це дозволяє забезпечити в деякій мірі захист від розвитку раку.
Ті ж самі сполуки блокують передачу больових сигналів до спинного мозку. Це викликає ефект знеболювання.
Паприка прискорює обмін речовин і допомагає спалювати більше калорій. Це зменшує вагу, набрану через їжу з високим вмістом жирів. Також запобігає нетравленню шлунка. Вона регулює кров’яний тиск. і знижує рівень холестерину та тригліцеридів в організмі.
Паприка, вірніше, її екстракт є одним з кращих стимуляторів росту волосся.
Сушена паприка теж містить капсацин та каротин, який відповідає за колір, капсаїцин надає гостроту.
У паприці містяться дуже велика в порівнянні з іншими овочами і навіть фруктами кількість вітаміну С.
У паприці містяться біологічно активні речовини, які надають сприятливий вплив на систему кровообігу, вони перешкоджають утворенню тромбів і сприяють розрідженню крові.
Найвищий вміст каротину і вітаміну С зазначено в червоній паприці. Взагалі паприка має цілим комплексом корисних речовин, які активізують обмінні процеси в організмі, підвищують імунітет, сприяють зміцненню слизових оболонок і посиленню чоловічої потенції, позитивно впливають на діяльність шлунково-кишкового тракту. Солодкий перець рекомендується дієтологами при різних порушеннях травлення, таких як метеоризм, спазми, шлункові кольки і скупчення газів у кишечнику.
Хто страждає від зайвої ваги дуже корисно поєднувати вживання солодкого перцю з різними м’ясними та овочевими стравами, так як він сприяє не тільки поліпшенню смакових якостей страв, а й прискоренню процесів перетравлення і засвоєння корисних речовин. Цей перець на відміну від гострого, який може спровокувати запалення слизових шлунка, може вживатися в їжу в значно більших кількостях і в складі різних страв.
Паприка використовується в приготуванні перших страв, овочевих і м’ясних супів, різноманітних других страв і салатів. Якщо ви використовуєте солодкий перець у свіжому вигляді для додавання в салат, то рекомендується заправляти його рослинним маслом, для того, щоб бета-каротин, який міститься в перці міг повноцінно засвоїтися.
Використовується солодка паприка і в косметології, її м’ясисті плоди застосовують як основу для живильних масок.
Варто памятати, що паприка може викликати алергічні реакції .

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів