Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
Корисні властивості ківі
Допитливі американські вчені, яким вічно до всього є діло, вирішили зясувати нарешті, який же з відомих людству фркуктів є найкориснішим. Виявилось,що це ківі. Виявилося, що ківі містить у своєму складі жири, білки і вуглеводи в правильній для людського організму пропорції. Він здатний забезпечити цей самий організм денною нормою вітаміну С. До того ж корисні властивості ківі дозволяють йому спалювати шкідливі жири, що позбавляє судини від тромбів і продовжує життя. Цікаво, що народився ківі всього лише 100 років тому! Його називали китайським агрусом і китайським персиком. Нинішній ківі отриманий шляхом довгої селекції мавпячого персика , що росте в Китаї. Назву «ківі» він отримав в Новій Зеландії, на честь тамтешньої пташки ківі-ківі, округлої, бурої та незграбної. Сьогодні в Європі ківі вважається другим за популярністю тропічним фруктом після ананасу. Ківі містить цукор, органічні кислоти, пектинові речовини, флавоноїди, магній, калій, залізо, фосфор, і цілу аптеку вітамінів: А і D, С, Е, В2, В3, В6, бета-каротин, фолієву кислоту. Зріла м’якоть плоду ківі містить 82,5% води, 7,5% цукру, 3,9% крохмалю і 2,3% клітковини. За вмістом вітаміну С ківі в два рази перевершує апельсин, а тому прекрасно захищає нас від інфекцій, зміцнює імунну систему. У поєднанні з магнієм цей вітамін підтримує серцеву функцію. І до того ж магній успішно регулює клітинний обмін і сприяє стійкості при стресах, яких в нашому житті ціле безліч. Лікарі-дієтологи голосують за ківі, як за ідеальний баланс формули: «мінімум калорій і максимум корисних речовин». Вживання ківі знижує ризик онкологічних захворювань і хвороб серцево-судинної системи. У традиційній китайській медицині прародич ківі здавна застосовувався для покращення травлення, профілактики ревматичних захворювань, попередження утворення каменів у нирках, зниження нервозності, попередження посивіння волосся. Ківі, настільки корисний при вживанні в їжу, може принести не менше користі при зовнішньому використанні. Він чудово очищає і насичує нашу шкіру цілим комплексом вітамінів, а тому використовується для масок. Ківі стимулює вироблення колагену, який благотворно впливає на шкіру обличчя: вона стає пружною, на щоках з’являється здоровий рум’янець.
|
Календар | « Березень 2024 » | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
|