Субота, 20.04.2024, 11:43Вітаю Вас Гість | RSS
Alter ego
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вплив моркви на організм людини


Вживаючи моркву, людський організм насичується легко засвоюваними вуглеводами, а також калієм, пектином і клітковиною. Останні два елементи сприяють стимулюванню роботи шлунку і кишечника. До того ж вони здатні ефективно поглинати різні шкідливі речовини. Володіючи властивістю «виловлювати» з крові жовчні кислоти, вони сприяють зниженню рівня холестерину і оздоровленню судин і серця в цілому.

Наявність в моркві великої кількості калію сприяє її проносній, жовчогінній та сечогінній діії. Ці якості роблять її вживання вельми корисним при гіпертонії, захворюванні серця, жовчовивідних шляхів та нирок.

Крім іншого в коренеплодах моркви безліч ефірного і жирного масла, флавонідів, а також похідних від кумарину і фурокумарін. Останні мають спазмолітичну впливом на вінцеві судини, м'язи стравоходу, бронхи та ін

Постійне вживання моркви сприяє очищенню організму і всіх його органів від шлаків і токсинів. Особливо ефективно відбувається очищення травного тракту.Завдяки її впливу відбувається стимуляція роботи імунної системи, нормалізується обмін речовин в організмі. Вітаміни і мінерали, що входять до складу моркви покращують зір, допомагають в лікуванні таких захворювань як офтальмія і кон'юнктивіт.
Про те, що морква з успіхом застосовують в кулінарії, знають всі. Але, виявляється, вона досить ефективно застосовується і в медичних цілях.
У першу чергу вона широко застосовується в дієтичному харчуванні. Її постійно включають до складу дієти для хворих серцево-судинними захворюваннями, нирок і печінки. Вона досить ефективно допомагає позбавленню від ожиріння.
Велику користь приносить морква організму дітей і літніх людей. Навіть вживання невеликої коренеплоду сприяє поповненню організму необхідними мікроелементами і вітамінним збором. Щоденне її вживання надає допомогу при анемії, атеросклерозі і різних порушеннях обміну речовин.
Морква дуже багата каротином. Це він обумовлює помаранчеве забарвлення цього коренеплоду. За його змісту у моркви немає рівних у світі рослин.Утворений, завдяки йому, вітамін А здатний захистити організм від багатьох інфекційних захворювань і навіть від освіти ... ракових пухлин. Він же робить благотворний вплив на зір.
Вживання моркви вельми корисно при постійних запорах і недокрів'ї. Не варто вживати моркву при виразці шлунка і запальних процесах в кишечнику. Чи не рекомендована вона і хворим на виразку дванадцятипалої кишки.
Корисні властивості моркви. Лікування морквою
Корисні властивості моркви використовуються в харчуванні людини. Корисно погризти сиру моркву, оскільки це зміцнює ясна. Оскільки вітамін А сприяє росту, то морква особливо корисна дітям. Цей вітамін необхідний для нормального зору, він підтримує у хорошому стані шкіру і слизові оболонки. Морква, страви з моркви і особливо морквяний сік використовуються в лікувальному харчуванні при гипові і авітамінозі А, захворюваннях печінки, серцево-судинної системи, нирок, шлунка, недокрів’ї, поліартриті, порушеннях мінерального обміну. Пюре з сирої або відварної моркви показане при коліті.
Варена морква допомагає лікувати злоякісні пухлини, дисбактеріоз кишечника, нефрит. Володіє цей овоч і протимікробними властивостями. Також в моркві містяться фітонциди. Досить пожувати морквину – і кількість мікробів в роті різко зменшиться. Для лікування нежиті можна закапувати в ніс сік моркви. Лікарі і кулінари радять використовувати в їжу столову моркву з яскраво-червоною шкірочкою, особливо якщо вона прибрана до перших осінніх заморозків.
Відварна морква досить часто включається в раціони хворих цукровим діабетом.Щоб організм швидше засвоїв провітамін А моркви, її доцільніше вживати із сметаною або рослинним маслом. По властивості стримувати утворення жирів в організмі морква з овочів поступається тільки капусті. Сполук калію в моркві в 10 разів більше, ніж сполук натрію. Це, разом з харчовими волокнами, наділяє даний коренеплід не лише сечогінними, а й помірними жовчогінними властивостями.
Залежно від стану людини сирий морквяний сік можна пити від 0,5 до 3-4 л в день.Сік моркви допомагає привести весь організм в нормальний стан. Морквяний сік – найбагатше джерело вітаміну А, який організм засвоює швидко. У соку моркви міститься велика кількість вітамінів В, С, D і Е. Морквяний сік поліпшує апетит, травлення і структуру зубів.
Морковь Осенний король
Годуюча мати з метою поліпшення якості молока повинна пити щодня морквяний сік.
Сирий морквяний сік є природним цілителем при виразках і ракових утвореннях.Він підвищує опорність організму до інфекцій, ефективно діє на підшлункову залозу, підвищує опорність лімфатичних вузлів і залоз внутрішньої секреції, пазух лицьового черепа і дихальних органів. Морквяний сік зміцнює нервову систему і не знає собі рівних в підвищенні енергії і сили організму.
Суха шкіра, дерматит (запалення шкіри) та інші шкірні захворювання є наслідком недостатності в організмі поживних речовин, що містяться в 

сирій моркві. Це стосується і очних хвороб: офтальмии, кон’юнктива і т. д.Як засіб боротьби проти виразок і ракових утворень сирий морквяний сік – диво нашого століття. Проте його потрібно приготувати правильно (витягнути з клітковини), а всяку їжу, що містить концентрований цукор, крохмаль і зернову муку, повністю виключити.

Лікування морквою – народні рецепти

Вранці натщесерце давати дітям 50-100 мл морквяного соку. Послаблює м’яко і добре.
Полоскати горло при ангіні кілька разів в день: на 100 мл свіжого морквяного соку додати 1 ст. ложку меду, розмішати, розбавивши склад навпіл з кип’яченою водою.

Чим більше кислотності в шлунку, тим більше слід вживати морквяного соку.Свіжий сік підсолодити медом і змащувати або полоскати рот при молочниці.Щодня вранці натщесерце з’їдати 100 г тертої моркви із сметаною або рослинним маслом або сік по 1 / 4 склянки 4-5 разів на день, змішавши його з медом.Застосовується при недокрів’ї, авітамінозі і загальному занепаді сил.Каротин, що міститься в моркві, благотворно впливає на зміцнення зору.Морква при опіках: при свіжих опіках накладати кожні 20-30 хв кашку з свіжої моркви, а також до запалених ділянок шкіри і гнійних ран.Дітям від глистів пити натщесерце 1 / 2 склянки морквяного соку або свіжу натерту моркву - 100 г. Можна дати дітям по 1 ч. ложці конопляного масла 2 рази на день натщесерце з хлібом. Масло проносить і убиває глистів (прованське, горіхове масло).

За нирково-кам’яної хвороби :

а) розмолоти насіння моркви в порошок. Приймати по 1 г 3 рази на день за 30 хв до їжі.

б) 1 ст. ложку насіння моркви залити 1 склянкою окропу, настояти, закутавши, 12 годин, процідити. Приймати в теплому вигляді по 1 / 2 склянки 5-6 разів на день.

Камені і пісок в жовчному міхурі і в нирках є природним результатом нездатності організму вивести кальцій, що утворився внаслідок вживання концентрованих крохмалів і цукру. Сік одного лимона в суміші з 1 / 2 склянкигарячої води кілька разів на день і 1 / 2 склянки суміші морквяного, бурачного і огіркового соків (3-4 рази на день) допоможе вивести камені і пісок з нирок протягом декількох днів або тижнів.
Суміш морквяного, бурякового і огіркового соків – чудовий засіб цілющого очищення жовчного міхура, печінки і потових залоз. При цьому слід утриматися від крохмалю, м’яса, концентрованих цукрів.

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів