П`ятниця, 29.03.2024, 08:44Вітаю Вас Гість | RSS
Alter ego
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Про корисні властивості абрикоса


Абрикосовий сік є прекрасним антибіотиком. Зокрема він здатний запобігати дію гнильних бактерій в організмі.
Наявність у складі абрикосових плодів величезної кількості заліза сприяє їх широкому застосуванню при лікуванні недокрів'я, захворювань серцево-судинної системи та інших недуг, пов'язаних з нестачею калію в організмі. Вони особливо потрібні дитячому організму, оскільки сприяють стимуляції росту і загальному зміцненню здоров'я.
Крім плодів, великою популярністю користуються абрикосова кісточка. Вона містить в собі до 60% невисихаючих жирних масел, дуже схожого по складу з персиковим. Через низьку кислотності і невеликий в'язкості воно застосовується в медицині і косметології.
Широко застосовують його і у фармацевтиці. Зокрема як розчинник ліки при внутрішньом'язовому або підшкірному введенні.
Абрикос є прекрасним засобом для профілактики авітамінозу. Однак не варто їм зловживати при хворій печінці або погану роботу щитовидної залози. У цих випадках міститься в плодах вітамін А організмом не засвоюється. Доцільніше буде перейти його прийому у вигляді таблеток.
Лікувальними властивостями володіє абрикосова камедь. Це вона являє собою безбарвні або сірувато-жовті шматочки, що випливають зі стовбура дерева. У ній міститься багато галактози, арабінози, а також глюкуронової кислоти.

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів