Четвер, 28.03.2024, 19:31Вітаю Вас Гість | RSS
Alter ego
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Корисні властивості ківі



Допитливі американські вчені, яким вічно до всього є діло, вирішили зясувати нарешті, який же з відомих людству фркуктів є найкориснішим. Виявилось,що це ківі.

Виявилося, що ківі містить у своєму складі жири, білки і вуглеводи в правильній для людського організму пропорції. Він здатний забезпечити цей самий організм денною нормою вітаміну С.

До того ж корисні властивості ківі дозволяють йому спалювати шкідливі жири, що позбавляє судини від тромбів і продовжує життя.

Цікаво, що народився ківі всього лише 100 років тому! Його називали китайським агрусом і китайським персиком. Нинішній ківі отриманий шляхом довгої селекції мавпячого персика , що росте в Китаї. Назву «ківі» він отримав в Новій Зеландії, на честь тамтешньої пташки ківі-ківі, округлої, бурої та незграбної.

Сьогодні в Європі ківі вважається другим за популярністю тропічним фруктом після ананасу. Ківі містить цукор, органічні кислоти, пектинові речовини, флавоноїди, магній, калій, залізо, фосфор, і цілу аптеку вітамінів: А і D, С, Е, В2, В3, В6, бета-каротин, фолієву кислоту. Зріла м’якоть плоду ківі містить 82,5% води, 7,5% цукру, 3,9% крохмалю і 2,3% клітковини.

За вмістом вітаміну С ківі в два рази перевершує апельсин, а тому прекрасно захищає нас від інфекцій, зміцнює імунну систему. У поєднанні з магнієм цей вітамін підтримує серцеву функцію. І до того ж магній успішно регулює клітинний обмін і сприяє стійкості при стресах, яких в нашому житті ціле безліч.

Лікарі-дієтологи голосують за ківі, як за ідеальний баланс формули: «мінімум калорій і максимум корисних речовин». Вживання ківі знижує ризик онкологічних захворювань і хвороб серцево-судинної системи.

У традиційній китайській медицині прародич ківі здавна застосовувався для покращення травлення, профілактики ревматичних захворювань, попередження утворення каменів у нирках, зниження нервозності, попередження посивіння волосся.

Ківі, настільки корисний при вживанні в їжу, може принести не менше користі при зовнішньому використанні. Він чудово очищає і насичує нашу шкіру цілим комплексом вітамінів, а тому використовується для масок. Ківі стимулює вироблення колагену, який благотворно впливає на шкіру обличчя: вона стає пружною, на щоках з’являється здоровий рум’янець.

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів