Статистика |
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
|
Яка їжа корисна для зору ?
Яка їжа корисна для зору ?
Зберегти пильність на довгий час, не втратити гостроту зору і взагалі постаратися уникнути виникнення проблем з очима не дуже-то просто. Для цього недостатньо періодично відвідувати офтальмолога, дотримуватися правил роботи на комп'ютері або при читанні лежачи, а також намагатися слідувати іншим повчанням, вичитані з журналів. Необхідно збалансувати своє харчування так, щоб щодня отримувати достатню кількість мікроелементів та вітамінів. Тільки в поєднанні всіх вжитих заходів ви зможете бути впевнені, що окуляри не знадобляться вам довгий час, а зір збережеться на належному рівні. Чорниця Лідирує в списку продуктів, необхідних для зору. У ягодах і листі чорниці містяться антоциани, що володіють антиоксидантними та судинозміцнювальними властивостями. Вони перешкоджають негативному впливу вільних радикалів на тканини ока, зміцнюють капіляри і судини очного яблука, збільшують їх еластичність, підвищують кровопостачання та мікроциркуляцію крові, стимулюючи її приток до сітківки і знижуючи ризик розвитку катаракти і глаукоми. Каротин Він же - вітамін A. Найбільше його зміст в гарбузі, моркві, листі шпинату, петрушки, абрикосі, печінки морських риб і тварин, риб'ячому жирі, вершках і вершковому маслі, яєчному жовтку. Аскорбінова кислота Або вітамін С. Присутній в продуктах рослинного походження. Це обліпиха, шипшина, чорна смородина, цитрусові, червоний перець. Вітамін C сприяє регулюванню гемодинаміки очей, підтримці міцності капілярів, є фільтром, що допомагає захистити очі від кількох спектрів ультрафіолетових променів. Також служить антиоксидантом, перешкоджаючи впливу на очі вільних радикалів. Токоферол Вітамін Е в основному міститься в рослинних оліях, яйцях, печінці тварин, злакових, бобових, обліписі, зеленому листі овочів, шипшині, горобині, мигдалі, арахісі, черешні, брюссельській капусті і броколі. Токоферол - основна речовина, яке попереджає розвиток катаракти. Рибофлавін Вітамін B2 ви знайдете в наступних продуктах: яйця, печінка тварин, м'ясо, риба, нирки, сир і молочні продукти. Всі вони тваринного походження. Але є зміст рибофлавіну і в рослинних продуктах: зелені листові овочі, наприклад, шпинат і капуста брокколі. B2 також міститься в дріжджах. Він забезпечує сприйняття світла і колірного зображення, знижує стомлюваність очних м'язів. natural-medicine.ru
|
Календар | « Березень 2024 » | Пн | Вт | Ср | Чт | Пт | Сб | Нд | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
|
|