П`ятниця, 19.04.2024, 02:56Вітаю Вас Гість | RSS
Alter ego
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 73
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Експерти підрахували, за який час куріння та їжа наносять шкоду організму


Цигарка Щодня людина ставить себе під удар, просто випиваючи чашку кави і з'їдаючи сніданок, стверджують австралійські вчені ізапевняють - результати їхніх досліджень здивують багатьох.
Експерти зібрали інформацію і вирахували, за який час цукор, сигарети, кофеїн, сіль і багато іншого завдають шкоди тілу. Так, тютюновий дим запускає небезпечний механізм в тілі всього за три секунди, констатує професор Роберт Вест, керівник досліджень впливу тютюну в Британському центрі раку. За його словами, диму потрібно всього кілька секунд, щоб потрапити в легені, змушуючи серце перевантажуватися і підвищувати кров'яний тиск. Також дим провокує подразнення і запалення дихальних шляхів. Звідси перша реакція на дим - кашель. А першу затяжку і початок генетичних змін відокремлюють всього 15 хвилин. До речі, до мозку нікотин добирається за сім секунд, вивільняючи гормон допамін, що дає відчуття полегшення і лежить в основі тютюнової залежності. Крім диму і нікотину, у сигаретах міститься смертельний окис вуглецю - газ, не має кольору і запаху. У сигаретному димі спостерігається концентрація, що перевищує більш, ніж у 600 разів безпечні показники. Даний газ призводить до зниження концентрації кисню в крові. У норму тіло приходить лише після шести годин після однієї сигарети. 
Наступний пункт - цукор. На думку Урсули Аренс з Британської дієтологічної асоціації, даний продукт починає впливати ще до того, як людина його проковтнула. Мова йде про те, що цукор провокує збільшення кількості бактерій на зубах. Бактерії, у свою чергу, перетворюють цукор в кислоту і руйнують емаль. Якщо нічого не їсти після солодкого, то баланс відновиться протягом години за рахунок роботи слини. Не треба забувати й той факт, що цукор провокує зростання рівня глюкози в крові. А це фактор ризику діабету 2 типу. Показники знизяться через годину, провокуючи втому, голод і роздратування. "Якщо споживати цукор або крохмаль разом із протеїнами і жирами, то всмоктування цукру буде відбуватися не так швидко, а людина зуміє уникнути різких стрибків у рівні глюкози", - радить Урсула Аренс. Цукор підвищує рівень інсуліну, який гальмує експресію гормонів росту. У результаті виходить, що імунна система пригнічена. Так, 20 чайних ложок цукру знижують на 40% здатність білих кров'яних клітин поглинати бактерії. Особливо це помітно протягом двох годин після споживання солодкого, а сам ефект зберігається 5 годин мінімум. 
Алкоголю потрібно всього шість хвилин, щоб завдати шкоди мозку, встановили німецькі дослідники. Вони спеціально зібрали групу з чоловіків і жінок, попросивши їх пройти сканування мозку, одночасно випиваючи дві пінти пива або три келихи вина. Їхня публікація в Journal Of Cerebral Flow And Metabolism говорить про те, що концентрація з'єднань, що захищають мозок, знижується залежно від того, як зростає рівень алкоголю. Відносно солі - вона знижує пластичність артерій за 30 хвилин, повідомляє звіт в American Journal Of Clinical Nutrition. Потім, сіль утримує в тілі до двох літрів води, збільшуючи навантаження на серце і серцево-судинну систему. А ось кофеїну теж потрібно півгодини, щоб погіршити кровотік. Насичені ж жири, що часто зустрічаються в печиві, сирі, кексах, порушують роботу системи, що відповідає за згортання крові. Менш ніж за годину жири збільшують ризик утворення тромбу, що загрожує серцевим нападом або інсультом. Правда, знизити негативний вплив можна, споживаючи поліненасичені жири і омега-3 разом з горіхами і рибою.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/nauka_it/eksperti-pidrahuvali-za-yakiy-chas-kurinnya-ta-yizha-nanosyat-shkodu-organizmu.html
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів